Imuote ja imetysasennot

Hyvässä imetysasennossa sekä äidillä että lapsella on hyvä olla. Hyvässä asennossa myös imuote on parempi, jolloin vauva saa enemmän maitoa ja imetys sattuu vähemmän.

Imuote on hyvä, kun imetys ei satu, ja vauva saa maitoa. Jos imuotteessa on ongelmia, kannattaa asentoa korjata niin, että vauvan on mahdollista avata suu enemmän auki. Näin vauvan on helpompi imeä tehokkaammin, ja imetys sattuu vähemmän.

Vauva saa suun paremmin auki, kun

- vauvan napa ja nenä ovat samaan suuntaan, ja vauvan rintakehä on kiinni äidissä; vauva imee paremmin, kun hänen päänsä ei ole kääntyneenä sivulle.

- vauva pääsee kallistamaan päätään taaksepäin. Näin hän saa suun paremmin auki. Voit tarvittaessa vetää vauvaa hänen jalkojensa suuntaan, jotta pää pääsee paremmin kallistumaan.

Imetysasento

Hyvässä imetysasennossa sekä äidillä että vauvalla on mukava olla. Kokeile erilaisia imetysasentoja löytääksesi hyviä.

Vastasyntynyttä imettäessä tarkista, että

- vauvan vatsa on äidin vartaloa vasten, eikä vauvan pää ole kääntyneenä sivulle

- vauva pääsee kallistamaan päätään taaksepäin, näin hän saa suun paremmin auki.

Usein vastasyntyneelle paras asento on sellainen, missä hän saa olla mahallaan äidin rintakehän päällä. Tässä asennossa vauva saa usein helpoiten otettua laajan, äidille kivuttoman imuotteen. Äiti voi maata esimerkiksi sängyllä tai sohvalla takanoja-asennossa. Myös monessa tuolissa on helppo hakea rento takanoja-asento. Seuraavassa videossa lisää imetysasennosta ja imuotteesta.

 

Kyllä

Päivitetty  16.10.2019