Rasvat pääosin pehmeinä

Ruokavalion rasvan laatu ja määrä vaikuttavat merkittävästi sokeriaineenvaihduntaan sekä sydän- ja verisuonisairauksien vaaraan.

Rasvan määrällä voi vaikuttaa painonhallintaan. Yksi gramma rasvaa sisältää 9 kilokaloria. Rasvan laadulla voi vaikuttaa aineenvaihduntaan ja sydän- ja verisuoniterveyteen. Rasvasta suurimman osan tulisi olla pehmeää rasvaa. Runsas kovan eli tyydyttyneen rasvan saanti lisää maksan rasvoittumista ja heikentää insuliiniherkkyyttä.

Runsasrasvainen ateria hidastaa mahalaukun tyhjentymistä ja verensokeri nousee hitaammin ja kauemmin kuin tavallisesta seka-ateriasta. Ateriainsuliinin voi tarvittaessa annostella tällöin kahdessa erässä.

Diabetes; diabeteksen hoito; ruokavalio; rasva (ravintoaineet)

Kyllä

Päivitetty  27.5.2021