On jokaisen oma valinta, milloin diabeteksesta kertoo ja kenelle - olipa kyseessä sitten seurustelun aloitus tai esimerkiksi uusi työ- tai harrastusyhteisö. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että yleensä asian esiin tuominen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa antaa myös toiselle osapuolelle mahdollisuuden tottua ajatukseen ja vähentää sinun asiasta kertomiseen liittyvää stressiäsi. Varhainen ja avoin kertominen lisää myös omaa turvallisuuttasi, kun ympärillä on ihmisiä, jotka osaavat tunnistaa mahdollisia vointisi muutoksia ja reagoida asianmukaisesti.
Kaikkea tietoa ei kuitenkaan tarvitse jakaa kerralla, vaan asiasta voi ja kannattaakin keskustella pikkuhiljaa aivan samalla tavalla kuin seurustelun alussa muutenkin hiljalleen jaetaan asioita omasta itsestä toisen kanssa. Diabetes on viime kädessä kuitenkin vain osa sitä moninaista kokonaisuutta, joka olet sinä ja johon uusi ihminen seurustelun alussa saa ilon tutustua. Vaikka perusasiat on hyvä tehdä selväksi ajoissa, aiheen syvällisempään tuntemiseen voi edetä rauhassa omassa tahdissasi ja siinä määrin, kun itsellesi koet hyväksi.
Usein saattaa mietityttää ja huolettaa, miten uusi kumppani seurustelun alkaessa reagoi tietoon diabeteksesta. Tätä ei kannata kuitenkaan murehtia liikaa, sillä pääsääntöisesti ihmiset tottuvat uusiin tilanteisiin ja asioihin, vaikka he aluksi yllättyisivät tai säikähtäisivät, kunhan ehtivät ajatukseen rauhassa sopeutua ja saavat riittävästi tietoa. Luotettava tieto lisää ymmärrystä ja siihen, mikä ymmärretään, on aina helpompi suhtautua. Seurustelun tavoitteena kuitenkin on yleensä tutustua uuteen ihmiseen ja tunnustella, olisiko tämä henkilö sellainen, jonka kanssa voisi elämänsä jakaa pidemmänkin aikaa. Osapuolten onkin hyvä keskittyä toisiinsa kokonaisuuksina, joissa esimerkiksi diabetes on vain yksi palanen.