Siirry sivun sisältöön

Jäseneksi diabetesyhteisöön?

Diabetesliitto on noin 48 000 jäsenen potilas- ja kansalaisjärjestö. Jäsenyys diabetesyhdistyksessä ja sitä kautta Diabetesliitossa tukee sinua arjessa diabeteksen kanssa.

Diabetesliittoon kuuluu satakunta paikallista diabetesyhdistystä, kolme valtakunnallista diabetesyhdistystä ja neljä ammatillista diabetesyhdistystä.

Diabetesyhdistysten toiminta ja tapahtumat tarjoavat mahdollisuuksia vertaistukeen ja diabetekseen liittyvien kysymysten pohtimiseen. Jäsenyys tarjoaa paljon myös sinulle, jolle ”hengessä mukana oleminen” on mieluisampaa kuin toimintaan osallistuminen.

Jäsenyys Diabetesliitossa tarkoittaa monipuolisia etuja, mm:

  • Jäsenet saavat ensimmäisenä jäsenyysvuonnaan Diabetes-lehden maksutta, lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa:

  • Lukuoikeus Diabetes-lehden verkkolehteen sisältyy jäsenmaksuun.

  • Valtakunnalliset jäsenedut ja diabetesyhdistysten paikalliset jäsenedut tarkoittavat alennusta useiden tuotteiden ja palveluiden hinnoista.

  • Jäsenet soittavat Diabetesliiton neuvontapuhelimeen pelkän puhelumaksun hinnalla.

Diabetesliiton jäsenyhdistykset

Lähde mukaan Diabetesliiton ja diabetesyhdistysten jäsenistön muodostamaan diabetesyhteisöön! Voit liittyä mukaan, vaikka sinulla itsellä ei olisi diabetesta; yhteisöön kuuluu myös diabetesta sairastavien läheisiä sekä diabeteksen hoidon ammattilaisia.

Paikallisia diabetesyhdistyksiä on noin sata eri puolilla Suomea. Voit liittyä sinua lähellä toimivaan yhdistykseen tai valita minkä tahansa muun yhdistyksen, myös valtakunnallisen.

Voit halutessasi liittyä sekä paikalliseen että valtakunnalliseen diabetesyhdistykseen tai ainoastaan jompaankumpaan.

Jos kohtaat omassa työssäsi diabetesta sairastavia ja olet kouluttautunut sairaan- ja tai terveydenhoitajaksi, saat ammatilliselle osaamisellesi tukea Diabeteshoitajien jäsenyydestä.

Diabetestutkijoiden yhdistys edistää diabetekseen kohdistuvaa tieteellistä tutkimustyötä sekä järjestää koulutusta ja tapahtumia sekä omalle jäsenistölleen että diabeteksen hoidon ammattilaisille.

Alan ammattilaiset yhdistävä liitto kehittää jalkaterapia-alaa ja järjestää monipuolista koulutusta.

Diabeteksen hoidonohjauksesta kiinnostuneiden ammattilaisten yhteistyöverkosto toimii yli ammattirajojen, mukana on mm. hoitajia, lääkäreitä, ravitsemusterapeutteja, fysioterapeutteja, apteekkihenkilökuntaa, jalkojenhoitajia, opettajia ja tutkijoita.

Päivitetty 8.11.2023