Gå till sidans innehåll

Vad är Ögonsjukdomarnas hus?

Ögonsjukdomar.fi tillhandahåller tillförlitlig information som producerats av experter vid Finlands universitetssjukhus samt tips och anvisningar om egenvård i alla åldrar.

En växande specialitet i behov av nya tjänster

I och med att människan åldras ökar antalet ögonsjukdomar. Samtidigt utvecklas möjligheterna att behandla många sjukdomar som äventyrar synen. Ögonsjukdomarnas hus har skapats för att betjäna såväl patienterna som deras anhöriga, som dem som söker information om ögonsjukdomar och hur de behandlas.

Vi berättar om de vanligaste ögonsymtomen och -sjukdomarna hos såväl vuxna som barn, inklusive om de vanligaste ögonundersökningarna. Dessutom svarar vi på vanliga frågor som patienter ställer för att även betjäna dem som behöver mera information mellan läkarbesök och undersökningar. Nättjänsten förutsätter inte att du har en vårdrelation till något sjukhus eller loggar in i tjänsten.

Ett hus byggt genom samarbete

Vid skapandet av Ögonsjukdomarnas hus deltog en stor och ivrig grupp experter med specialkunskap från Finlands alla universitetssjukhus: ögonläkare, -skötare och specialmedarbetare. I utvecklingen av tjänsten och produktionen av webbplatsen har även patienter och deras anhöriga deltagit.

Ge respons, utvecklingsarbetet fortsätter!

För att vi ska kunna betjäna alla dem som söker information om ögonsjukdomar på bästa möjliga sätt, tar vi mer än gärna emot utvecklingsförslag och önskemål!

Respons kan även ges via blanketten ”Ge respons” som finns nere till höger på varje sida.

I framtiden kommer tjänsten även att omfatta verktyg för yrkespersoner samt tjänster för patienter som stöder den befintliga vårdrelationen till sjukhuset.

Uppdaterad 20.9.2019