Nuoren painonhallinta

Tarvitseeko nuoren laihduttaa? Kasvuiässä on tärkeää laihduttamisen sijaan suunnata huomio omaa hyvinvointia tukeviin valintoihin. Liikkeelle voi lähteä arkisten tottumusten tarkastelusta.

Terveellisiin elintapoihin kannattaa kiinnittää huomiota riippumatta siitä, onko ylipainoinen vai ei. Terveelliset elintavat ylläpitävät hyvää vireystilaa arjessa ja liikuntaharrastuksissa.

Syömistä ei kannata vähentää, sillä kasvava keho tarvitsee energiaa ja laadukasta ruokaa. Laihdutuskuurit eivät ole terveellisiä, ja niissä ravintoaineiden saanti voi jäädä liian vähäiseksi. Laihdutuskuurin alussa paino saattaa pudota nopeasti, mutta usein kilot tulevat myös nopeasti takaisin. Oleellista on harjoitella sellaisia tottumuksia, jotka tuovat hyvää oloa ja jaksamista ja joita voi noudattaa pidemmällä aikavälillä. Kun arjen valinnat ovat pääosin terveellisiä, voi silloin tällöin myös herkutella.

elintapamuutos; laihduttaminen; painonhallinta; nuoret; lihavuuden hoito; nuori; lapsi; lapset; ylipaino; laihdutus; painonhallintatalo

Kyllä

Päivitetty  5.10.2021