Siirry sivun sisältöön

Valmennuksen kulku ja idea

Tutustu valmennukseen ja ohjelmassa etenemiseen.

Terveyslaihdutusvalmennus toteutetaan yksilöhoitona. Valmennuksen kesto on yhteensä 12 kuukautta alkaen siitä päivästä, kun olet kirjautunut valmennukseen. Elintapamuutoksessa tukenasi toimii tehtävään koulutettu terveydenhuollon ammattilainen, jolla on kokemusta lihavuuden hoidosta. Sinulle nimetty etävalmentaja tukee, auttaa pohdinnoissa ja kannustaa muutosmatkalla arvostavalla ja luottamuksellisella otteella.

Miten valmennuksessa edetään?

Valmennuksessa etenet viikko-osio kerrallaan ja opettelet uusia tottumuksia tietosisältöjen, videoiden ja käytännön harjoitteiden avulla. Jokaiselle viikolle on rakennettu noin 30–60 minuutin mittainen itsenäisesti tehtävä osio, jonka aikana saat tietoa, pohdit tilannettasi ja muutostarpeitasi sekä asetat juuri sinulle sopivia tavoitteita. Viikko-osioiden välissä harjoittelet tavoitteesi mukaisia arjen tekoja.

Sinulle nimetty etävalmentaja tukee ja kannustaa eteenpäin muutospolulla sekä seuraa edistymistäsi digihoitopolulla säännöllisesti. Voit lähettää valmentajallesi viestejä ja kysymyksiä ja hän vastaa niihin sovitussa aikataulussa. Valmennuksen alussa on yksi aloituspuhelu oman valmentajan kanssa. Muutoin yhteydenpito on kirjallista.

Valmennuksen peruspilarit:

Valmennuksen harjoitusten avulla opit punnitsemaan syömiskäyttäytymiseen liittyviä ajatuksia, tunteita, tekoja ja olosuhteita.

Ohjelmassa harjoittelet joustavien syömistottumusten sovittamista osaksi arkeasi ja pohdit, miten voit vaikuttaa syömiskäyttäytymiseen valinnoillasi ja taidoillasi.

Uudet tottumukset kehittyvät parhaiten pitkäjänteisellä harjoittelulla ja toistolla. Viikoittaisissa harjoituksissa opit suunnittelemaan syömistapojasi ja selkiyttämään painonhallinnan arkista kokonaisuutta.

Valmennuksen aikana voit ottaa käyttöösi kuvallisen ruokapäiväkirjasovellus Mealloggerin ja havainnoida sen avulla syömistottumuksiasi. Halutessasi saat omavalmentajaltasi palautetta kuvistasi.

Voit myös liittyä mukaan neljä kertaa vuodessa järjestettävään Meallogger-ryhmään ja saada sitä kautta vinkkiä, ideoita ja vertaistukea ruokailujen suunnitteluun ja elintapamuutosten toteuttamiseen.

Harjoituksissa lähdetään liikkeelle arkisen liikkeen lisäämisestä ja edetään hiljalleen kohti terveyskunnon eri osa-alueiden harjoittamista. Liikunta-aiheiset osa-alueet sisältävät vinkkejä eri kuntotason omaaville osallistujille aina aloittelijoista aktiivisiin liikkujiin. Myös kivun kanssa liikkujat on huomioitu valmennuksessa. Lisäksi liikkumista käsitellään muista näkökulmista, kuten osana mielenterveyttä ja arkielämää. Tukea ja inspiraatiota liikkumiseen saat monipuolisten harjoitusten kuten treeniohjelmien, videoiden ja podcastien muodossa!

Terveyslaihdutusvalmennus sisältää terveellisiä elämäntapoja ja kokonaisvaltaisia hyvinvointitottumuksia tukevia harjoituksia.

Harjoitukset liittyvät

  • uneen

  • stressinhallintaan

  • rentoutumiseen

  • tietoisuustaitoihin.

Elintapamuutoksen onnistumiseksi on tärkeää tunnistaa omien ajatusten, tunteiden ja tekojen väliset yhteydet. Terveyslaihdutusvalmennus sisältää paljon mielentaitojen opettelua, joka tukee painonhallinnassa onnistumista. Valmennuksen harjoitukset tukevat hyvinvointisi kokonaisuutta ja psyykkisiä voimavarojasi. Valmennuksessa kulkevat rinnakkain mielentaitojen harjoittelu ja arkiset teot.

Ohjelmassa mielentaitoja on mahdollisuus opetella helpoin ja juuri sinun arkeesi sopivin harjoitusten avulla!