Siirry sivun sisältöön

Juhlissa

Näillä vinkeillä laihduttaja varautuu etukäteen juhlatilanteisiin.

Notkuvat herkkupöydät, erilaiset houkutukset ja juhlajuomat haastavat laihduttajan päätökset kevyemmästä ruokavaliosta.

Joskus sinun voi jopa tehdä mieli jäädä pois juhlista, koska arvelet houkutusten käyvän ylivoimaisiksi.

Juhlat ja herkkuhetket kuuluvat joustavaan painonhallintaan.

Näin varaudut juhliin:

Mikä juhlassa on tärkeintä? Onko mukava tavata tuttuja, jutella, kuunnella musiikkia tai nauttia hyvästä ruuasta? Miten suuntaat juhlatilanteessa huomiosi näihin tärkeisiin asioihin ruokapöydän antimien ja herkkujen sijaan?

Arjen valinnat ja toistuvat tottumukset ovat aina ruokavalion kannalta merkityksellisempiä kuin silloin tällöin tapahtuvat juhlahetket. Nauti siis juhlaherkuista kohtuullisessa määrin. Anna itsellesi lupa ennemmin kuin yrität kärvistellä totaalisesti kieltäytymällä juhlahetkistä.

Syö kotoa lähtiessä terveellinen välipala, niin et ole nälkäinen juhlapöydän ääressä.

Juo lasi vettä, ennen kuin menet noutopöydän äärelle. Pidä vesilasi pöydällä koko ruokailun ajan ja hörpi vettä tasaisesti.

Ennen kuin otat lautasta käteesi, katsele juhlapöydän antimia rauhassa. Nauti kauniista kattauksesta ja ruokien estetiikasta. Katsellessasi päätä, mitä ruokia aiot ottaa ja kuinka paljon.

Muista, että kaikkea ei ole pakko ottaa. Päätä, millä perusteella valikoit, mitä haluat syödä. Jos haluat maistella kaikkia ruokia, ota vain pieni maistiaisannos ja asettele ruokapalaset kauniisti lautasellesi.

Maistele ruokaa ja nauti siitä. Syö rauhallisesti, pureskele ruoka hyvin ja pidä taukoja eri ruokalajien välissä.

Päivitetty 15.7.2020