Siirry sivun sisältöön

Miten valmennukseen pääsee mukaan?

Valmennukseen pääsee mukaan lääkärin lähetteellä, jonka voit saada mistä tahansa hoitoyksiköstä ympäri Suomen.

Jos koet tarvitsevasi tukea painonpudotukseen ja painonhallintaan, voit hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen luo keskustelemaan tilanteestasi, esimerkiksi terveysasemallesi, työterveyshuoltoon tai opiskelijaterveydenhuoltoon.

Lähetteen valmennukseen voi tehdä kuka tahansa potilaan hoitoon perehtynyt lääkäri esimerkiksi terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa ympäri Suomen. Lääkäri arvioi lihavuuden hoidon tarpeen ja keskustelee kanssasi soveltuvuudesta digivalmennukseen.

Mitä tapahtuu lähetteen kirjaamisen jälkeen?

Valmennusta käydään Omapolku-nimisessä ympäristössä, johon pääset kirjautumaan, kun lähetteesi on hyväksytty. Lähetteen hyväksyntäprosessiin menee jonotilanteesta riippuen noin 1-2 kuukautta. Jos haluat kysyä tarkemmin lähetteesi tilanteesta, voit laittaa sähköpostia painonhallintatalo@terveyskyla.fi. Kun lähete on hyväksytty, saat sähköpostitse rekisteröitymis- ja kirjautumisohjeet. Saatuasi nämä ohjeet, kirjaudut valmennukseen verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Voit edetä valmennuksessa aina sinulle sopivaan aikaan, joko tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Valmennusta voit käyttää selaimella tai Omapolku- mobiilisovelluksella. Ensimmäisen tunnistautumisen jälkeen voit käyttää sovellusta pin-koodia, kasvojentunnistusta tai sormenjälkitunnistusta hyödyntäen.

Terveyskylän digipalveluiden käyttö on helppoa ja turvallista. Omapolulla antamasi tiedot ovat yhtä hyvin turvassa kuin muukin potilastieto sairaalassa. Terveyskylän palveluissa noudatetaan kaikkia tietosuoja-, tietoturva- ja GDPR-vaatimuksia.

Vapaaehtoinen tutkimussuostumus

Pyydämme, että valmennuksen alussa allekirjoitat suostumuksen, jolla annat luvan käyttää ohjelmaan tallentuvia tietojasi nimettömänä Painonhallintatalon tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitetään valmennuksen vaikuttavuutta eli esimerkiksi sitä, mitä hyötyä valmennuksesta on siinä mukana oleville. Tutkimus auttaa kehittämään lihavuuden hoitoa. Allekirjoita tutkimussuostumus sähköisesti. Halutessasi voit peruuttaa suostumuksen myöhemmin.

Mitä valmennus maksaa?

Terveyslaihdutusvalmennus on HUS Vatsakeskuksen kehittämä ja osallistujalle ilmainen. Hoidon maksaa lähettävä hyvinvointialue.