Siirry sivun sisältöön

Kokemuksia valmennuksesta

Terveyslaihdutusvalmennus tuo apuja painonpudotukseen ja painonhallintaan sekä oman hyvinvoinnin ja terveyden tukemiseen.

Terveyslaihdutusvalmennus antaa tukea painonhallintaan ajasta ja paikasta riippumatta. Vuosittain noin 2000 osallistujaa käy läpi valmennuksen ja moni valmennuksen läpikäynyt osallistuja onkin kokenut saaneensa ohjelmasta tärkeitä ja hyödyllisiä työkaluja oman painonhallinnan tueksi. Vaikka ohjelma on täysin digitaalinen, siinä ei tarvitse jäädä yksin. Valmennuksessa jokainen saa oman valmentajan, joka ohjaa ja kannustaa eteenpäin. Oman valmentajan tuen moni osallistuja on kokenut tärkeäksi tekijäksi onnistumisen kannalta.

Tutkimustemme mukaan Terveyslaihdutusvalmennus auttaa yhtä tehokkaasti kuin kasvokkainen hoito. Noin puolet osallistujista saavuttaa terveydelle edullisen painonlaskun. Valmennuksesta hyötyvät erityisesti ne henkilöt, jotka sitoutuvat valmennukseen ja muutosharjoitteluun koko vuoden ajaksi. Valmennus myös lisää kokemusta paremmasta elämänhallinnasta sekä vähentää terveyspalveluiden käyntimääriä.

Pudotettujen kilojen määrä ei kerro kaikkea valmennuksen onnistumisesta. Moni kokee valmennuksen erittäin hyödylliseksi, vaikka paino ei suuresti laskisikaan. Hyvinvoinnin ja terveyden kannalta on jo merkittävää, että pitkään jatkunut painonnousu pysähtyy, pääsee jatkuvista pikadieeteistä eroon ja löytää uusia keinoja oman hyvinvoinnin tukemiseksi.

Osallistujien kokemia hyötyjä valmennuksesta

 • mielialan kohoaminen

 • omamittauksissa verenpaine-, kolesteroli- ja sokeriarvojen parantuminen

 • unen parantuminen elämän rytmien säännöllistymisen myötä

 • vireyden lisääntyminen

 • mielitekojen ja hallitsemattoman nälän sekä ahmintataipumuksen vähentyminen

 • painolukeman merkityksen vähentyminen

 • mustavalkoisen ajattelun vähentyminen

 • armollisuus itseä kohtaan ja itsearvostuksen lisääntyminen

 • tietoisuuden lisääntyminen valintatilanteissa

 • liikunnan ilon löytäminen

 • painon lasku.

Valmennuksessa mukana olleiden oivalluksia

”Henkilökohtaisen valmentajan tärkeys tuli todeksi valmennusvuoden aikana.”

”Uudet tavat ja itseä kohtaan suuntautuvat myönteiset asenteet tarvitsevat aikaa. Vuosi em. käynnistymiseen oli sopiva aika”

”Prosessi, joka tapahtui sisäisesti päässäni, oli merkittävä ja laaja-alainen.”

”Olen työstänyt ajatusta siitä, että riittävän hyvä riittää. Sen oivaltaminen on auttanut jatkamaan muutospolulla, vaikka välttämättä kaikki ei aina sujuisikaan niin kuin itse olisi toivonut. Kun itse saa valita muutoskohteita ja kokeilla rauhassa uusia tapoja, muutoksista tulee sellaisia, että niitä jaksaa noudattaa pitkäjänteisesti.”

”Ymmärsin, että valmiita vastauksia ei ohjelmassa saa, mutta harjoitukset ja valmentaja ohjaavat oikeaan suuntaan.”

”Löysin vuoden aikana tiettyä rentoutta ja armollisuutta, ja nyt huolehdin itsestäni paremmin.”

”Valmennus oli tarpeellinen tutkimusmatka itseeni, ja se jatkuu yhä”

”En ole shokkilaihdutuskuurilla, en edes laihduta, vaan kuljen polulla kohti juuri minulle sopivia hyvinvointivalintoja.”

”Ruokavalioni on mennyt aika lailla uusiksi tämän osallistumiseni myötä. Nykyään kasvikset, proteiini ja kuidut ovat iso osa ruokavaliotani. Lisäksi syön säännöllisesti ja riittävästi aina aamiaisesta lähtien. ollut hienoa huomata, miten oikeanlainen ravinto muuttaa tätä painonhallintaa helpommaksi.”