Joustava ote

Sopiva paino pysyy parhaiten yllä, kun löytää omaan arkeen pitkäaikaisesti toimivia tapoja. Laihduttamisen sijaan tavoitteeksi kannattaa ottaa maltilliset ja omaan elämään sopivat elämäntapamuutokset.

Videolla psykologian professori Raimo Lappalainen kertoo, millainen suhtautuminen painonhallintaan on uusimman tutkimustiedon mukaan toimiva.

Joustavuus tukee pysyvää painonhallintaa

Kun painonhallinta on joustavaa, ei vaadita täydellistä kieltäytymistä tai pinnistelyä. Sen sijaan tarvitaan oman arjen pohdintaa ja omien voimavarojen ylläpitämistä. Painonhallintaa kannattaa katsoa osana antoisaa ja arvokasta elämää. Hyvä painonhallinta voi auttaa elämään omien arvojen mukaisesti. Tällöin painonhallintaa edistävät teot tuntuvat mielekkäiltä ja hyödyllisiltä.

Ylimääräiset kilot ovat kertyneet usein kuukausien ja vuosien aikana. Siksi myös elämäntapamuutosten harkintaan, valmisteluun ja harjoitteluun kannattaa varata aikaa. Laihdutuskuurit eivät tätä huomioi. Kun laihdutetaan nopeasti tiukan ruokavalion avulla, ei ehditä oppia esimerkiksi mielitekojen hallitsemista.

Painonhallinnassa onnistuvia yhdistää salliva ja joustava ajattelu.

Uskon, että hiljaa hyvää tulee. Olen opetellut sellaista loppuelämän joustavaa tapaa hallita painoa ja syömisiä. Olen todella tyytyväinen ja iloinen siitä, että painoni on pudonnut ja terveys kohentunut.
Seuraava sivu

Päivitetty  10.11.2020

Ei