Siirry sivun sisältöön

Harjoitus 1. Stressin laimennus

Kokeile tätä harjoitusta, kun haluat laimentaa stressiäsi. Kuuntele harjoitus äänitteeltä tai lue alla oleva teksti.

 1. Olosuhde:

  Varaa 5–10 minuuttia rauhallista aikaa kotona, työpaikan tauolla tai luonnossa. Sulje puhelin. Voit kuunnella rauhallista musiikkia tai keskittyä oman kehon ja mielen viesteihin. Päätä, että kokeilet harjoitusta kaksi kertaa tällä viikolla.

 2. Arvokas asento:

  Asetu istumaan tai selinmakuulle. Laske kädet rennosti vartalon sivuille ja hae mukava asento. Sulje silmät tai suuntaa katse yhteen pisteeseen maassa.

 3. Keskity hengitykseen:

  Hengitä syvään ja rauhallisesti sisään ja ulos 3–5 kertaa. Seuraa hengityksen kulkua. Huokaise jokaisella uloshengityksellä ja tunne, kuinka olo rentoutuu. Tunne kehosi tuolilla tai lattialla. Hyväksy kehon viestit. Vaihda tarvittaessa asentoa ja löydät rennomman tuntemuksen.

 4. Mielikuvahetki:

  Hae ajatuksiisi mielikuva rennosta, turvallisesta ja rauhallisesta paikasta tai hetkestä elämässäsi. Kuvittele tuntemuksia, ääniä, näkymiä ja hetkeen kuuluvia tuoksuja. Viivähdä hetki näissä mielikuvissa ja anna ajatustesi vaellella.

 5. Keskity sisäänhengitykseen:

  On aika palata takaisin tähän hetkeen. Hengitä syvään sisään 5 kertaa. Jokaisella sisäänhengityksellä tunnet, kuinka olosi raikastuu, keventyy ja reipastuu.

 6. Virkistynyt olo:

  Haukottele ja venyttele kehoa leppoisasti. Tunnet olevasi valmis jatkamaan päivää.

Päivitetty 14.7.2020