Toimiva lautasmalli
Syömällä säännöllisesti ja tasaisesti pitkin päivää pärjäät pienemmillä annoksilla ja vältyt tankkaamasta kerralla liian suuria ruokamääriä. Annoskokoa voit pienentää valitsemalla pienemmät lautaset, lasit ja mukit.
Kun otat ruokaa lautasmallin mukaan, voit pienentää aterian energiamäärää ja koostaa aterian terveelliseksi ja monipuoliseksi.
Lautasmallin periaate on yksinkertainen, mutta toimiva:- Puolet annoksesta kasviksia, marjoja ja hedelmiä tuoreena, lämpimänä tai pääruoan joukossa
- Neljännes kalaa, kanaa, papuja, linssejä, lihaa tai kananmunaa
- Neljännes täysjyväviljatuotteita tai perunaa.
|
Lautasmalli opastaa annostelemaan kasviksia noin puolet annoksesta. Lautasmallin periaatetta voi toteuttaa myös keittoaterialla, välipalalla ja aamiaisella.