Lihavuuden hoito ennen lihavuusleikkausta HUS-alueella

Matka leikkauksen harkintavaiheesta leikkauspäivään voi kestää jopa vuosia. Lihavuuden ryhmä- tai yksilöhoito ja potilaan muutospohdinnat vievät oman aikansa.

Painonhallinnan ryhmä- tai yksilöhoito

Lihavuuden kirurgisen hoidon ensimmäinen vaihe on konservatiivinen hoito (ruokavalio- ja elämäntapaohjaus), mikäli sitä ei ole jo aiemmin kokeiltu. Jos mahdollista, konservatiivinen hoito toteutetaan omalla terveysasemalla, työterveyshuollossa tai yksityisellä lääkäriasemalla joko ryhmä- tai yksilöhoitona. Painonhallintatalon Terveyslaihdutusvalmennus on myös yksi hyvä mahdollisuus.

  • Jos lihavuuden leikkaushoidon kriteerit täyttyvät ja asianmukainen konservatiivinen hoito on toteutunut, lääkäri voi tehdä potilaalle lähetteen HUSin sisätautipoliklinikalle sisätautilääkärin tai endokrinologin vastaanotolle.
  • Lihavuusleikkauksen mahdollisuus arvioidaan HUS-alueella potilaan asuinpaikasta riippuen Meilahden sairaalan tai Jorvin sairaalan endokrinologian poliklinikoilla sekä Hyvinkään, Lohjan ja osin Porvoon sairaaloiden sisätautien poliklinikoilla.
Edellinen sivu Seuraava sivu

Päivitetty  10.11.2020

Kyllä