Säännöllinen ateriarytmi:
- ehkäisee hallitsematonta nälkää
- auttaa jaksamaan ja pitää mielen virkeänä
- helpottaa syömisen hallintaa
- auttaa vähitellen tunnistamaan nälän ja kylläisyyden tunteita
- vähentää tarvetta napostella
- auttaa pitämään verensokerin tasaisena
- sisältää yleensä aamiaisen, lounaan ja päivällisen sekä tarpeen mukaan 1–2 välipalaa noin 3–5 tunnin välein nautittuna.

Ateriarytmimalli, yötyö (Kuva: Syö Hyvää, Kuluttajaliitto)
Vuorotyö haastaa monin tavoin perinteistä ateriarytmiä. Vuorotyötä tekevän kannattaakin panostaa aterioiden huolelliseen suunnitteluun. Jokaiseen työvuoroon (aamu, ilta, yö) kannattaa tehdä oma suunnitelmansa. On hyvä muistaa, ettei säännöllinen rytmi tarkoita syömistä aina samaan kellonaikaan, vaan että löytää itselleen sopivan ateriavälin. Vuorotyötä tekevän päivä alkaa silloin, kun herätään. Kellonajasta riippumatta ensimmäinen ateria on aamiainen ja siitä päivä lähtee etenemään.