Viktkontroll och ungdomar

Behöver ungdomar banta? I växande ålder är det viktigt att fokusera på val som stöder det egna välbefinnandet, istället för att banta. Man kan börja med att se över sina vardagliga vanor.

Oavsett om man är överviktig eller inte är det värt att fokusera på hälsosamma levnadsvanor. Hälsosamma levnadsvanor upprätthåller ett gott vakenhetstillstånd i vardagen och i sportandet.

Det finns ingen anledning att minska på matmängden, eftersom en växande kropp behöver energi och mat av god kvalitet. Bantningskurer är inte hälsosamma och kan leda till att man får ett för lågt intag av näringsämnen. I början av en bantningskur kan man snabbt gå ner i vikt, men ofta kommer kilona också snabbt tillbaka. Det är viktigt att man övar på vanor som får en att må bra och som får en att orka och som man kan efterleva på lång sikt. När de dagliga valen huvudsakligen är hälsosamma kan man också njuta av något gott då och då.

viktminskning; hälsoviktshuset; fetmabehandling; livsstilsförändring; bantning; ett barn; barn; Ungdomar; ung; övervikt; viktkontroll

Kyllä

Uppdaterad  8.2.2023