Siirry sivun sisältöön

Harvinaisten epilepsioiden tutkimuksia

Tälle sivulle on koottu epilepsian​ diagnosointiin ja seurantaan liittyviä keskeisiä tutkimuksia sekä linkkejä sivuille, joissa niistä kerrotaan tarkemmin.

Harvinaisiin ja vaikea hoitoisiin epilepsioihin liittyvät tutkimukset tehdään erikoissairaanhoidossa. Neurologi suunnittelee yksilöllisesti kullekin potilaalle tarvittavat tutkimukset.

Epilepsian ja sen epäilyn perustutkimuksiin kuuluu aivosähkökäyrä eli EEG-tutkimus. Uni-EEG –tutkimuksessa EEG-tutkimukseen yhdistetään videointi. Näin saadaan kohtausoireista lisätietoa. EEG ja Uni-EEG -tutkimuksesta ja siihen valmistautumisesta löydät lisätietoa Terveyskylän Tutkimukseen tulijan talon Aivosähkökäyrä eli EEG -sivulta. Saman sivustotalon EEG-tutkimus ja epilepsia -sivulta löydät tietoa lasten kohtausoireiden tutkimisesta.

Video-EEG –tutkimus saattaa olla tarpeellinen tutkimus erityisesti silloin, jos epilepsia on harvinainen ja vaikea hoitoinen. Tästä tutkimuksesta ja sen kulusta löydät tietoa alla olevasta videosta.

Lähes kaikille epilepsiaa sairastaville tehdään pään magneettikuvaus eli MRI. Terveyskylän Tutkimukseen tulijan talosta löydät tietoa tutkimuksesta sekä siihen valmistautumisesta.

Päivitetty 20.4.2020