Sosiaalietuudet

Sairauden hoidon ja kuntoutuksen aiheuttamat kustannukset saattavat oikeuttaa erilaisiin sosiaalietuuksiin ja tukiin.

Taloudellista tukea sairauden hoitoon ja kuntoutukseen haetaan pääasiallisesti Kelalta. Tukien saantiin vaikuttavat hakijan elämäntilanne ja tuen tarve, jotka yleisemmin selvitetään lääkärintodistuksella tai -lausunnolla. Todistuksen kirjoittaa potilasta hoitava lääkäri, jolta voi myös kysyä mahdollisista oikeuksista etuuksiin.

Sairaaloiden sosiaalityöntekijät voivat olla  tukena elämäntilanteiden muutoksissa. He ovat terveyssosiaalityön erikoisasiantuntijoita, joiden puoleen potilaiden ja heidän omaisten kannattaa kääntyä sosiaalietuuksien selvittämisessä ja niiden hakemisessa. Myös monet isoimmista potilasjärjestöistä tarjoavat jäsenilleen neuvontaa liittyen terveys- ja sosiaalipalveluihin.

Ajankohtaiset ja kattavat tiedot etuuksista löytyvät Kelan sivuilta. Sivustolta on mahdollista myös varata aika henkilökohtaiseen opastukseen.


Muualla Terveyskylässä

Kuntoutumistalon  Kuntoutukseen ja pitkäaikaissairauteen liittyvät etuudet ja palvelut​​ -osiosta löydät tietoa eri tukimuodoista ja niiden hakemisesta.Seuraava sivu

 


 

Lisätietoa