Ammattilaisille

TerveyskyläPro -osio sisältää tietoa, työkaluja ja materiaaleja ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaisille. Sisään kirjautuaksesi tarvitset joko HUS-tunnuksen tai voimassa olevan terveydenhuollon varmennekortin.


TerveyskyläPro -osiosta löydät kaikkien erikoisalojen ammattilaisia hyödyttäviä työkaluja ja materiaaleja.

Löydät osiosta löydät myös eri talojen tuottamia kohdennettuja sisältöjä. Harvinaissairauksien virtuaalinenkeskus tarjoaa mm.

 • harvinaisten aineenvaihduntasairauksien akuuttihoito-ohjeita
 • Kotona toteutettava invasiivinen ventilaatiohoito (KOTIVENHO) -oppaan
 • hakukoneen HUSin harvinaissairauksien asiantuntijoista konsultoinnin ja lähetteiden ohjaamisen tueksi
 • tietoa sairauksien diagnosoinnista ja hoidosta
 • linkkilistan sivustoista, jotka tarjoavat luotettavaa tietoa harvinaissairauksista.

Osion sisällöt täydentyvät edelleen.

HUS-ammattilainen kirjautuu palveluun omalla HUS-sähköpostilla ja salasanalla valitsemalla kirjautumistavaksi HUSin sisäinen käyttäjätili.  Siirry kirjautumissivulle.

HUSin ulkopuolisen ammattilaisen täytyy rekisteröityä  ammattilaisten osion käyttäjäksi käyttäessään palvelua  ensimmäistä kertaa. Rekisteröinnin jälkeen käyttäjätiliin pitää liittää terveydenhuollon varmennekortti. Ks. alla olevat ohjeet. Varmennekortin liittämisen jälkeen TerveyskyläProhon voi kirjautua pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Ammattilaisten pääsy osioon tullaan yksinkertaistamaan HUSin ulkopuolisille käyttäjille.  Pahoittelemme tämän hetkistä tilannetta.

  1. Valitse "Rekisteröidy käyttäjäksi" ja sen jälkeen "Rekisteröi kumppanikäyttäjä / ammattilaistili". Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja hyväksy käyttöehdot. Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen kysytään käyttäjätietoja. Syötä pakolliset kentät ja tallenna omat tiedot. Kirjaudu ulos ja tunnistaudu uudelleen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  2. Tunnistuksen jälkeen sinut ohjataan HUS-palveluiden käyttäjätilin etusivulle. Valitse "Muokkaa yhteystietojasi". Valitse sitten alaosasta "Liitä VRK-kortti". Syötä varmennekortti kortinlukijaan ja kytke se tiliin valitsemalla "Jatka". Syötä varmennekortin PIN-koodi, jos ohjelma sitä kysyy. Palvelu ilmoittaa, kun VRK-kortti on kytketty onnistuneesti. Tämän jälkeen tililtä voi kirjautua ulos.

  3. Varmennekortin liittämisen jälkeen ammattilaisten osioon voi jatkossa kirjautua pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortillaKirjaudu ammattilaisten osioon ja valitse kirjautumistavaksi "Henkilöasiakkaan kirjautuminen" tai "Terveydenhuollon varmennekortti". Terveydenhuollon varmennekortilla kirjautuessa kirjautuminen onnistuu vain selaimilla: Internet Explorer (versio 11) & Microsoft Edge. 

PDF-ohjeet HUSin ulkopuoliselle ammattilaiselle rekisteröitymiseen ja varmennekortin liittämiseen (PDF)

Kirjaudu Ammattilaisten osioonRekisteröidy käyttäjäksi 

 

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo