Ajankohtainen

Terveyskylän sivuilla on jo yli 140 harvinaissairauden kuvaus

Julkaistu 13.1.2020 15.00

Yleinen ongelma harvinaisissa sairauksissa on, ettei niistä ole saatavilla tietoa suomeksi tai sitä on vaikea löytää. Harvinaissairauksien talosta löytyy yli 140 asiantuntijoiden kirjoittamaa sairauskuvausta, jotka on tarkoitettu hyödynnettäväksi potilaille ja ammattilaisille.

​​​​Harvinaissairaustalon Tietoa-osioon on kirjoitettu suuri määrä sairauskuvauksia harvinaissairauksista. Kuvauksista voi lukea eri sairauksien oireista, hoidosta, perinnöllisyydestä ja esiintyvyydestä. 

Sairauskuvaukset on jaettu eri tautiryhmien alle omiin hakukoneisiinsa. Tautiryhminä mukana ovat muiden muassa epilepsiat, luustosairaudet ja suonipoikkeavuudet.

Viimeisimpien joukossa on aineenvaihduntasairauksien ryhmään lisätty kuvaus fruktoosi-intoleranssista. Fruktoosi-intoleranssi on sairaus, jossa elimistö ei pysty hajottamaan fruktoosia. Tästä aiheutuu myrkytystila.

Fruktoosi-intoleranssista on julkaistu kirjoitus myös Ylen sivuilla. Jutussa on haastateltu yhtä Terveyskylän sairauskuvauksia kirjoittanutta asiantuntijaa, Tampereen yliopistollisen sairaalan harvinaisten sairauksien yksikön johtajaa Pasi Nevalaista.

​Lisätietoa: