Siirry sivun sisältöön

Tietoa Genetiikan ja harvinaissairauksien talosta

Genetiikan ja harvinaissairauksien talo (genetiikkajaharvinaiset.fi) tarjoaa monipuolista tietoa kansalaisille genetiikasta ja harvinaisista sairauksista.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat koonneet palveluun tietoa perinnöllisyydestä, perimästä ja sen tutkimusmenetelmistä sekä harvinaissairauksista tautiryhmä- ja sairauskohtaisesti. Palvelu tarjoaa lisäksi tukea harvinaissairauden kanssa elämiseen eri ikä ja sairauden vaiheissa. Löydät talosta hyvinvointisi tueksi muun muassa harvinaissairauksiin liittyviä oppaita, vertaisvideoita, tietoa potilasjärjestöistä ja vertaistuesta.

Palvelu on tarkoitettu ennen kaikkea

  • geneettistä ja/tai harvinaista sairautta sairastaville.

  • geneettistä ja/tai harvinaista sairautta sairastavien läheisille.

  • heille, joilla epäillään geneettistä- tai harvinaissairautta.

  • sote-ammattilaisille, jotka voivat hyödyntää sitä työssään.

Genetiikan ja harvinaissairauksien talon ovet ovat aina auki - voit hyödyntää palveluita juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Genetiikan ja harvinaissairauksien taloa rakentavat yhdessä kaikki Suomen yliopistollisten sairaaloiden kliinisen genetiikan ja harvinaissairauksien yksiköt. Otamme mielellään vastaan palautetta ja kehitysideoita. Niitä voit antaa Anna palautetta -toiminnon kautta, jonka löydät jokaisen sivun alalaidasta.

Päivitetty 27.4.2022