Ihotaudit

 

​​​​​​​​​​​Iho on ihmisen suurin elin. Tästä syystä iholle voi ilmaantua useita erilaisia ihotauteja. Tältä sivustolta löytyy tietoa erilaisista ihotaudeista, kuten aknesta, atooppisesta ihottumasta ja käsi-ihottumasta, psoriaasista sekä urtikariasta eli nokkosihottumasta. Useita ihotauteja hoidetaan paikallishoidon ja lääkityksen lisäksi myös valohoidoilla. Täältä saa myös lisätietoa valohoidoista ja sen eri muodoista ihotautien hoidossa.

​​​​

Akne on usein kasvoille painottuva ihosairaus. Täältä löydät tietoa aknesta ja sen eri hoitomuodoista.

Lue lisää...


AKNE

​​​​​​​​​​​
​​​​

Atooppiseen ihottuman oireita ovat ihon kuivuminen ja halkeilu. Ihottumaan liittyy yleensä myös kutinaa.

Lue lisää...


ATOOPPINEN IHOTTUMA

​​​​​​​​​​​
​​​​

Käsi-ihottuman syitä on useita. Tavallisin muoto on ärsytyksen aiheuttama ihottuma. Lisätietoa käsi-ihottumasta, sen oireista ja hoidosta sekä vaikutuksesta työkykyyn löytyy täältä.

Lue lisää...


KÄSI-IHOTTUMA

​​​​

Psoriaasi on monimuotoinen ihon pitkäaikaissairaus, jota esiintyy 2-3 prosentilla suomalaisista. Tietoa psoriaasin tauti- ja hoitomuodoista löytyy täältä.

Lue lisää...


PSORIAASI

​​​​​​​​​​​
​​​​

Noin 10–20 prosentilla väestöstä on urtikariaa eli nokkosihottumaa jossakin elämänsä vaiheessa. Urikaria nostaa ihon pinnalle kutisevia, satunnaisia paukamia.

Lue lisää...


URTIKARIA ELI NOKKOSIHOTTUMA

​​​​​​​​​​​
​​​​

UV-säteily on näkyvää valoa lyhytaaltoisempaa säteilyä, ja sitä käytetään tulehduksellisten ihosairauksien hoidossa. Se vaimentaa ihossa olevaa tulehdusta ja vähentää ihon kutinaa.

Lue lisää...


VALOHOIDOT

​​​​​​​​​​​
​​​​

Harvinaisia ihosairauksia tunnetaan tällä hetkellä yli 400. Monissa niistä on ihon lisäksi oireita myös muissa elimissä tai iho-oireet ovat osana laajempaa oireyhtymää.

Lue lisää...


​HARVINAISET IHOSAIRAUDET