UV-valohoitoon tarvitaan lääkärin lähete.
Ensisijainen UV-valohoitomuoto on kapeakaista-UVB. Toisinaan käytetään myös kylpy-PUVA-hoitoa, mutta se on UVB-hoitoa työläämpää ja vaatii huolellisen suojautumisen luonnonauringolta. Valohoitoa annetaan yleensä 3 päivänä viikossa yhteensä 20–25 kertaa (hoitojakson pituus 7–8 viikkoa). Kapeakaista-UVB-hoitojakson jälkeen noin 70 prosenttia potilaista on oireettomia. Hoitovasteen kesto on yksilöllinen, tyypillisesti 4–6 kuukautta, mutta voi olla huomattavasti pidempikin.
Suositeltavana ylärajana vuosittaisille hoidoille on 2 jaksoa. Valohoitojen ihosyöpäriskiä suurentavasta vaikutuksesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta yleisesti ei suositella UVB-hoitoa enempää kuin 450 kertaa tai PUVA-hoitoa enempää kuin 200–250 kertaa elämän aikana.
Merkittävimmät valohoidon esteet ovat hyvin herkästi palava ihotyyppi, aiempi ihosyöpä (erityisesti melanooma) tai muutoin merkittävästi suurentunut riski ihosyöville ja valoherkistävä lääkitys. Joskus hoitoa voi rajoittaa hoidon liiallinen sitovuus, hoidon saatavuus tai matkat hoitoihin.
Lisää tietoa ilmastokuntoutuksesta löytyy Psoriasisliiton internetsivuilta: