Ravintoa tulee nauttia aikaisempaa useammin riittävän kalorimäärän saamiseksi. Ajan mittaan syödyt ruokamäärät kasvavat. Paino putoaa leikkausta edeltävästä tilanteesta usein keskimäärin 10 prosenttia ja jää uudelle tasolle pysyvästi.
Vitamiinit ja hivenaineet
Mahalaukun poiston jälkeen muun muassa raudan, kalsiumin ja D-vitamiinin imeytyminen on heikentynyt. Tämän vuoksi suositellaan otettavaksi kalkki-D-vitamiinivalmistetta ja monivitamiinivalmisteita säännöllisesti leikkauksen jälkeen. Jos Hb-arvo on matala, myös rautavalmistetta voi ottaa tabletteina.
Ruokailuun liittyvät ongelmat
Joskus ruokailun jälkeen esiintyy heikotusta, hikoilua tai sydämen tykytystä; tällöin voi kyseessä olla niin sanottu dumping-oire, joka johtuu ruoan ajautumisesta suoleen hyvin nopeasti. Oiretta voidaan helpottaa esimerkiksi nauttimalla aterian nesteet vasta noin 15 minuuttia kiinteän ruoan nauttimisen jälkeen. Lisäksi nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja kannattaa välttää.