Parantumaton sairaus ja voimavarat - Astrid

Astrid Swan sairastaa levinnyttä rintasyöpää. Tämä on tarina Astridin voimavaroista sekä kokemuksista Parantumaton sairaus ja voimavarat -videosarjan tekemisestä.

Musta tuntuu, että kirjoittaminen myös auttaa mua hyväksymään mun sairauden. Tai ainakin elämään sen kanssa... helpommin.

​Vertaisvideosarjan tekeminen oli minulle tärkeä ja monella tavalla antoisa kokemus. Jouduin kohtaamaan toisten ihmisten kautta niitä vaikeita juttuja, joita sairaus tuo mukanaan. Mutta toisaalta sain haastateltavilta hirveästi intoa ja toivoa sekä käytännön esimerkkejä, miten suhtautua tai toimia sairauden kanssa ja siitä huolimatta.

Tekla Vályn videoihin tuoman visuaalisen maailman kautta välittyy se ihmeellinen ulottuvuus, että kaikki ei todellakaan ole loppuelämässä kuten voisi luulla! Elämä parantumattoman sairauden –​ tai kuoleman – kanssa ei ole ruma ja yksioikoinen asia, vaan se on elämää sen kaikissa väreissä aina viimeisen hengenvetoon asti. Toivon, että vertaiset ja parantumattomasti sairaiden läheiset tavoittavat videoiden moniulotteisen rehellisyyden, kivun ja toivon.
​Astrid Swan
 

Kyllä

Päivitetty  13.7.2018