Maksakirroosin seuranta on usein terveyskeskuksessa, etenkin jos oireet ovat lieviä eikä tilanteen pahenemisesta ole merkkejä, tai sisätautien poliklinikalla, jos oireet pahenevat tai tulee merkkejä muiden elinten ongelmista. Askitespunktio voidaan tehdä sairaaloissa ja kotisairaaloissa.
Maksakirroosista on hyvä kertoa uusia lääkkeitä tai lääketieteellisiä toimenpiteitä suunniteltaessa.
Hoidosta vastaava lääkäri tekee hoitosuunnitelman yhdessä potilaan kanssa erilaisia tilanteita varten. Maksakirroosin reagoidessa vielä hoitoihin on hyvä olla yhteydessä hoitavaan yksikköön, mikäli yleistila heikkenee, ilmaantuu häiritseviä oireita tai oireet pahenevat.
Myös maksakirroosin hoitojen aikana voidaan järjestää tukea ja apua oireiden lievitykseen. Yliopistosairaaloissa ja joissakin keskussairaaloissa sekä kaupungeilla ja kunnissa on oireita lievittävän eli palliatiivisen hoidon ja kivunhoidon asiantuntemusta. Myös psykososiaalista tukea ja keskustelutukea on mahdollista saada.
Jos maksasairaus ei ole edennyt saattohoitovaiheeseen, on syytä hakeutua päivystykseen seuraavissa tilanteissa:
veren oksentaminen
mustat veriulosteet
äkillinen ihon ja silmien keltaisuus
kuume ja vatsakipu silloin, kun vatsaontelossa on askitesnestettä
tajunnan tason laskeminen ja sekavuus
ellei oman lääkärin kanssa ole sovittu toista paikkaa tilanteen hoitamiseksi.
Viimeistään kun maksakirroosi ei enää reagoi riittävän suotuisasti hoidoille, tulee jokaiselle potilaalle sopia palliatiivisesta hoidosta vastaava taho. Kenenkään ei pidä jäädä sairautensa kanssa yksin.
Elämän loppuvaiheessa hoidosta vastaava taho on tavallisimmin perusterveydenhuollossa lähellä kotia. Se voi olla palliatiivinen poliklinikka, terveyskeskus, kotisairaala, kotisairaanhoito tai kotihoito tai saattokoti tai -osasto. Tärkeää on, että etukäteen on sovittu, mistä saa apua kellon ympäri kaikkina viikonpäivinä.
Elämän loppuvaiheessa päivystyksessä käynti on rasittavaa, ja siksi sitä pyritään välttämään ennakoiden mahdollinen voinnin heikkeneminen ja muutokset oireissa yhdessä hoitavan tahon kanssa. Ellei kyseessä ole akuutti hätä, ennen päivystykseen hakeutumista on hyvä ottaa yhteyttä hoitavaan tahoon. Jos potilaalla on kotisairaalayhteys, sairaanhoitaja tai lääkäri voi tarvittaessa tulla kotikäynnille arvioimaan tilanteen tai järjestää sairaalapaikan (tukiosasto, lupapaikka) niin, että potilaan ei tarvitse hakeutua päivystykseen.