Lasten silmälääkkeet

​​Silmätipat ja -voiteet ovat silmän paikallishoitoon tarkoitettuja valmisteita. Joskus silmäsairauksia hoidetaan esimerkiksi suun kautta otettavilla lääkkeillä. Silmätippojen laitto lapselle voi olla haasteellista.

​​

Silmätippojen​ käyttö

Silmätippojen laitto lapselle voi olla haasteellista. Silmätipat ja -voiteet kuuluvat kuitenkin monen silmäsairauden jatkuvaan hoitoon ja ​​​tällöin niiden säännöllinen käyttö on erityisen tärkeää.

Näin onnistut tippojen tiputtamisessa:

  • Mallin näyttäminen. Kostutustipoilla voi näyttää esimerkkiä lapselle: toinen vanhempi voi laittaa silmätipan toiselle vanhemmalle tai nukelle.
  • Ota toinen aikuinen avuksi. Lapsi on hyvä ottaa napakkaan otteeseen vaaka-asentoon syliin ja laittaa lapsen toinen käsi omaan kainaloon. Toinen aikuinen tiputtaa tipan avaten lapsen luomia vastustelusta huolimatta.
  • Mikäli et saa apua silmätippojen laittoon tai lapsi vastustaa voimakkaasti, voit myös tipauttaa tipan silmän sisäkulmaan. Lapsen tulee olla makuuasennossa ja pitää silmiä kiinni. Kun silmiä räpäyttää, tippa sujahtaa silmään.
  • Pienelle lapselle tipan voi laittaa lapsen nukkuessa.
  • Lapsen kanssa voi myös juhlistaa hyvin onnistunutta tippojen laittoa jollakin lasta ilahduttavalla tavalla.

Lue lisää yleistietoa silmälääkkeistä:

lääke; lääkkeet; silmätipat; silmävoiteet; silmävoide; silmähoito; vastustaminen; silmätippojen laitto; vinkki; silmätippa; Lapset
Päivitetty  20.9.2019 13.09