Syöpäsairaudet

pic Etäispesäkkeiden aiheuttamat oireet syöpäsairauksien palliatiivisessa hoidossa​

Monet syöpäpotilaiden kokemat oireet johtuvat etäpesäkkeistä ja siten vaihtelevat etäpesäkkeiden sijainnin mukaan.

pic Rintasyöpä

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä ja valtaosa sairastuneista paranee. Levinneellä rintasyövällä tarkoitetaan sairauden vaihetta, jossa syöpä on lähettänyt etäpesäkkeitä sisäelimiin, laajemmin iholle tai luustoon.

pic Eturauhassyöpä

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä ja yleisimmin se on paikallinen. Levinneellä eturauhassyövällä tarkoitetaan sairauden vaihetta, jossa syöpä on lähettänyt etäpesäkkeitä.

pic Keuhkosyöpä

Keuhkosyöpäpotilaan palliatiivinen hoito tulee huomioida jo syöpähoitojen aikana, ja sen tulee jatkua aina saattohoitoon saakka. Tämä parantaa tutkitusti potilaan elämänlaatua ja voi jopa hieman pidentää ennustetta.

pic Gynekologiset syövät

Gynekologisilla syövillä tarkoitetaan syöpiä, jotka ovat lähtöisin naisen lisääntymiselimistä. Levinneellä syövällä tarkoitetaan sairauden vaihetta, jossa syöpä on lähettänyt etäpesäkkeitä sisäelimiin tai luustoon.

pic Suolistosyövät

Valtaosa suolistosyövistä paranee pysyvästi mutta osalla sairastuneista syöpä uusii tai todetaan levinneenä jo sairauden alkuvaiheessa.

pic Haimasyöpä

Valtaosa haimasyövistä ja sappiteiden syövistä todetaan sairauden levinneessä vaiheessa. Vaikka levinnyttä syöpää ei voida parantaa, voidaan joissakin tapauksissa sen etenemistä jarruttaa. Oireita voidaan lievittää palliatiivisen hoidon keinoin.

pic Kaikki syövästä (Syöpäjärjestöt)

Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa, neuvontaa ja vertaistukea syöpään liittyen.

etäispesäkkeet; parantumaton sairaus; Palliatiivinen hoito; parantumaton syöpä; etäispesäke