Lymfoomahoitojen jälkeinen seuranta

Lymfoomahoitojen päättyessä siirrytään seurantaan. Seurannan tarkoituksena on tukea toipumista ja paluuta normaaliarkeen.

Kun lymfoomahoitosi ovat päättyneet, siirryt seurantaan. Seurannan tarkoituksena on tukea toipumistasi ja paluutasi normaaliarkeen. Seurannassa pyritään myös havaitsemaan mahdolliset myöhäishaitat sekä lymfooman mahdollinen uusiutuminen ajoissa. Sinulla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella sinua mietityttävistä asioista. Saat tarvittaessa tukea niin fyysiseen kuin henkiseenkin jaksamiseen.

Seurannan aikataulu suunnitellaan yksilöllisesti sen mukaan, minkä tyyppinen lymfooma sinulla on ja mitä hoitoja olet saanut. Seurannan aikana käyt säännöllisesti alkuun 3–6 kuukauden välein lääkärin vastaanotolla kontrolleissa. Lääkäri voi olla sinuun yhteydessä myös puhelimitse. Verikokeilla ja kuvantamistutkimuksilla seurataan, säilyvätkö hoidoissa saadut tulokset ennallaan. On erittäin tärkeää, että otat yhteyttä hoitopaikkaasi, jos huomaat muutoksia voinnissasi tai uusia oireita seurannan aikana. Tarvittaessa kontrollia voidaan aikaistaa ja oireiden syyt selvittää.

lymfooma; seuranta

Kyllä

Päivitetty  11.7.2022