Siirry sivun sisältöön

Haavanhoitoon pitkäaikaistukea

Eläkkeensaajan hoitotukea ja yli 16-vuotiaan vammaistukea voi hakea Kelasta toimintakyvyn alenemisen perusteella, joka on kestänyt tai kestää vuoden. Nämä etuudet eivät ole tulosidonnaisia.

Kelaan kirjoitettavaan C-lausuntoon dokumentoidaan silloin avun tarve hoitotoimenpiteissä, peseytymisessä, liikkumisessa tai muissa henkilökohtaisissa toimissa. Kun haavanhoito on jatkunut pitempään, tulee hoitotuen vireillepanoa eläkkeensaajille harkita. Tulee kuitenkin muistaa, ettei Kela ole 1.6.2015 jälkeen huomioinut hoitotarvikekuluja kuluina etuutta haettaessa.

Korotetun hoitotuen edellytyksenä on avun tarve päivittäin useissa henkilökohtaisissa toiminnoissa eli liikkumisessa, peseytymisessä, pukeutumisessa, syömisessä ja hoitotoimenpiteissä.

Erityiskustannukset voivat korottaa perushoitotuen korotetuksi tueksi. Erityiskustannuksia ovat hoitotukea haettaessa mm. sairaanhoito- ja lääkekulut, täydennysravintovalmisteet tapauskohtaisesti, matkakustannukset, kotipalvelun ja sairaanhoidon kustannukset. Haavojen hoitotarvikkeita ei korotuksessakaan huomioida erityiskustannuksina.

Päivitetty 25.5.2021