Plastiikkakirurgi

​Plastiikkakirurgilla on lääketieteen lisensiaatin tutkinto pohjakoulutuksena.

​Pohjakoulutuksen jälkeen hän on suorittanut vähintään kuuden vuoden pituisen erikoistumiskoulutuksen ja plastiikkakirurgian erikoislääkärin tutkinnon. Plastiikkakirurgit korjaavat ulkomuotoon ja toimintaan liittyviä häiriöitä.

Plastiikkakirurgin työ on pääasiassa korjaavaa kirurgiaa, jota tehdään muun muassa erilaisten kasvainten, vammojen tai synnynnäisten kehityshäiriöiden hoitamiseksi.

Plastiikkakirurgit toimivat myös yhteistyössä muiden kirurgian erikoisalojen kanssa. Haavojen hoidossa plastiikkakirurgia tarvitaan silloin, jos haava on laaja, siinä on paljon kudospuutosta tai se on vakavasti infektoitunut. Jos haavasta paljastuu tärkeitä kudospeittoa tarvitsevia rakenteita kuten verisuonia, hermoja, jänteitä tai luita, on se erityisesti plastiikkakirurgin osaamisaluetta.

Plastiikkakirurgi tekee haavan puhdistusleikkauksia ja haavan peittoleikkauksia erilaisin rekonstruktiivisin eli korjaavan kirurgian menetelmin ihonsiirrosta erilaisiin kielekepeittoihin. Plastiikkakirurgit hoitavat myös hankalia arpia.

Päivitetty  24.5.2021

Kyllä