Energiansaannin lisääminen onnistuu
lisäämällä syömiskertoja esimerkiksi välipaloilla
suurentamalla ruokien tai juomien käyttömäärää
valitsemalla enemmän energiaa sisältäviä ruoka-aineita tai juomia
täydentämällä totuttuja ruokia tai juomia rasvalisäyksin, esimerkiksi rypsiöljy, rypsiöljypohjainen margariini tai salaatinkastike tai kerma.
Proteiinin saanti lisääntyy
kun pääaterioille eli lounaalle ja päivälliselle annostellaan reilusti (1/3 lautasellista) kalaa, kanaa, lihaa, kananmunaa tai palkokasveja, 1/3 kasviksia ja 1/3 perunaa, täysjyväpastaa tai täysjyväriisiä
kun valitaan ruokajuomaksi maitoa tai piimää, ja ellei ole tarvetta lisäenergialle, ne valitaan rasvattomina laatuina
valitaan aamu-, ilta- ja välipaloille proteiinipitoista syötävää ja juotavaa.
Tehokkaimmillaan proteiini on 30 gramman kerta-annoksina, ja paras hyöty saavutetaan nauttimalla 30 g proteiinia ennen yöunille käyntiä.