Haavanhoitoon Kelan tukea

Kelasta voit hakea ja saada perustoimeentulotukea suuriin sairauskustannuksiin sekä lääkkeellisiin ja muihin hoitotarvikkeisiin silloin kun tulot, säästöt tai omaisuus eivät muodosta estettä etuudelle.

​​Kun haet perustoimeentulotukea Kelasta haavanhoitotuotteisiin, pyydä hoitavaa lääkäriä kirjoittamaan jokainen tuote omalle reseptilleen – ei ainoastaan lääkkeet ja apteekkituotteet, vaan myös muut tarvikkeet, kuten vitamiinit, ravintolisät tai puhdistusaineet. Toimi näin, ellet saa näitä jo maksuttomina haavanhoitotarvikkeina terveydenhuollosta.

Kela pyytää sinua tuomaan potilasohjeet lääkkeistä, hoitotarvikkeista tai molemmista. Lääkäri kirjoittaa niistä reseptin, jossa on määritelty tarkasti, kuinka paljon tiettyä lääkettä käytetään tai hoitotarviketta kuluu.

Kela laskee tulojen ja menojen yli- tai alijäämän toimeentuloa arvioidessaan. Tulojen lisäksi kaikkien laskennassa huomioitavien menojen esittäminen edistää tuen saamista. Menoina otetaan huomioon taloutesi kaikki asumiskulut, kaikki terveydenhuoltokulut lukuun ottamatta vähäisiä itsehoitolääkkeitä eli muun muassa lääkkeet, potilasmaksut ja matkat. Etuutta hakiessa ei omaa asuntoa lueta varoiksi, joilla voi rahoittaa elämistään. Ulosotossa olevat erät vähentävät laskelmassa nettotuloja.

Sähköisestä kanta.fi –potilastiedostosta voit itse tulostaa reseptitiedot hakemukseen. Voit liittää ne tiedostoina Kelan sivuilla tehtävään sähköiseen hakemukseen. Jos sähköinen hakemus tai reseptien tulostaminen ei luonnistu, voit aina pyytää hoitavalta lääkäriltä paperiset reseptit mukaan Kelaa varten.

Päivitetty  26.5.2021

Kyllä