C-, A- ja E-vitamiinit sekä sinkki, rauta, kupari ja magnesium ovat tärkeitä aputekijöitä haavan paranemisessa. Minkä tahansa vitamiinin tai kivennäisaineen todettu puutos täytyy korjata, mutta muuten vitamiinien ja kivennäisaineiden normaalia tarvetta runsaammalla käyttömäärällä ei ole osoitettu lisähyötyä haavan paranemiseen.
Yli 60-vuotiaille suositellaan D-vitamiinilisää 20 mikrogrammaa ympäri vuoden. Normaalisti ulkoilevilla aikuisilla D-vitamiinia muodostuu iholla maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana, talvikuukausina aikuisten D-vitamiinin tarve on 10 mikrogrammaa /vrk, joko ravinnosta tai valmisteesta.
Tärkeimmät saantilähteet Finnravinto 2017 -tutkimuksen mukaan:
A-vitamiinilähteet
kasvis- ja perunaruoat, liha- ja kananmunaruoat
kasvirasvalevitteet, maitovalmisteet
C-vitamiinilähteet
hedelmät ja marjat, kasvikset, peruna
D- vitamiinilähteet
D-vitaminoidut maitovalmisteet - ja rasvalevitteet
kala
E-vitamiinilähteet
leivät ja viljavalmisteet, kasvisrasvalevitteet
salaatinkastikkeet
Sinkkilähteet
viljavalmisteet, maito- ja maitovalmisteet, liha ja lihavalmisteet
Raudanlähteet
viljavalmisteet, liha- ja kananmunaruoat, sisäelimet
Kuparinlähteet
viljavalmisteet, kasvikset, maitovalmisteet
Magnesiumlähteet
viljavalmisteet, kahvi, kasvikset, peruna, hedelmät, marjat, maitovalmisteet