Siirry sivun sisältöön

Sepelvaltimotaudin lääkehoito

Sepelvaltimotautia sairastavalle potilaalle aloitetaan pysyvä lääkitys, joka riippuu taudinkuvasta ja mahdollisista muista sairauksista sekä riskitekijöistä.

Kun potilaalla todetaan sepelvaltimotauti, siihen aloitetaan pysyvä lääkitys. Lääkitys riippuu taudinkuvasta ja potilaan mahdollisista muista sairauksista ja riskitekijöistä. Lääkitykseen kuuluu ennustetta parantavia ja oiretta lievittäviä lääkkeitä.

Lääkehoidon tarkoituksena on lievittää sepelvaltimotaudin oireita, parantaa potilaan elämänlaatua, ehkäistä sydäninfarkteja ja taudin etenemistä. Lääkkeet tulee käyttää säännöllisesti lääkärin antamien ohjeiden mukaan. Säännöllisen lääkehoidon toteuttamista voi helpottaa käyttämällä apuna dosettia eli lääkeannostelijaa.

Verenpainetta alentavat lääkkeet saattavat alentaa verenpainetta voimakkaasti etenkin hoidon alussa, aiheuttaen huimausta. Oireet yleensä helpottavat kun elimistö tottuu aikaisempaa alhaisempaan verenpainetasoon. Jos havaitset lääkehoidon aiheuttavan haittavaikutuksia, keskustele niistä lääkärisi kanssa. Älä muuta tai lopeta lääkitystä ilman lääkärin ohjetta.

Lääkärin määräämien lääkkeiden säännöllinen käyttö parantaa potilaan ennustetta, ehkäisee taudin etenemistä ja vähentää mahdollisia oireita. Älä muuta tai lopeta lääkitystä ilman lääkärin ohjetta. Katso lisätietoa lääkkeistä Usein kysytyt kysymykset sepelvaltimotaudista ja lääkityksestä sivulta.

Päivitetty 3.7.2020