Siirry sivun sisältöön

Tietoa Lääketalosta

Lähes kaikki suomalaiset käyttävät jotain lääkettä jossain elämänsä vaiheessa. Lääkkeet voivat olla lyhyeen käyttöön tarkoitettuja tai pysyvän sairauden hoitamiseen tarkoitettuja pitkäaikaislääkityksiä.

Lääkkeet voivat olla joko reseptillä määrättyjä tai ilman reseptiä ostettuja. Lääkkeisiin kuuluu myös vitamiineja sekä kasvirohdoksia sisältäviä valmisteita.

Lääketalon tavoitteena on jakaa informaatiota erilaisista lääkitykseen liittyvistä tilanteista ja vastata kysymyksiin lääkkeiden oikeasta käytöstä, säilytyksestä ja ongelmatilanteista.

Terveyskylän monet talot sisältävät myös lääkeosioita ja niistä löytyy usein tarkempi tieto johonkin tiettyyn sairauteen liittyvästä lääkityksestä.

Lääketaloa ovat olleet tekemässä kliiniset farmakologit Helsingistä ja Turusta sekä HUS Apteekin farmasian alan asiantuntijat.

Kliinisellä farmakologialla tarkoitetaan lääketieteen osa-aluetta, jossa tutkitaan lääkeaineen etuja ja haittoja sairauksissa ja erikoistilanteissa, kuten lapsilla, raskaana olevilla, vanhuksilla.

Farmasia on tieteenala, joka tutkii lääkkeiden kehittämistä, valmistamista, käyttöä ja vaikutuksia yleisellä tasolla.

Päivitetty 6.2.2020