Akuutin munuaisvaurion oireet

Koska munuaisvaurio voi olla aluksi hyvin vähäoireinen, ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos saat sinulle uusia oireita ja mietit niiden munuaisperäisyyttä.

Akuutti munuaisvaurio voi olla alkuun oireeton. Vaikeutuva munuaisvaurio voi aiheuttaa huonovointisuutta, väsymystä, turvotuksia, hengenahdistusta, ruokahaluttomuutta, pahoinvointia ja oksentelua. Virtsaneritys voi vähentyä, mutta joskus se voi säilyä normaalina. Munuaisvaurion taustalla oleva syy voi aiheuttaa lisäksi kuumetta, hengitystieoireita, päänsärkyä, iho-oireita tai lihas- ja nivelkipuja. Lisäksi joskus voi ilmaantua lihaskramppeja tai sekavuutta. Verenpaine voi nousta tai olla normaalia matalampi riippuen munuaisvaurion taustalla olevasta syystä.

Jos huomaat itselläsi akuuttiin munuaisvaurioon sopivia oireita, sinun on tärkeää hakeutua tutkimuksiin. Mitä varhaisemmin vaurio todetaan, sitä nopeammin hoito saadaan käyntiin ja sitä paremmin munuaiset toipuvat vauriosta!

akuutti munuaistauti; akuutti munuaisten vajaatoiminta; Akuutti munuaisvaurio; Oire; oireet; pahoinvointi; väsymys; turvotus; hengenahdistus; oksentelu

Kyllä

Päivitetty  19.2.2019