Gå till sidans innehåll

Om Lunghuset

​Lunghuset är byggt för dig som söker pålitlig information om lungsjukdomar och deras behandling. Välkommen till Lunghuset!

Lunghuset är byggt för dig som söker pålitlig information om lungsjukdomar och deras behandling. Är du eller dina närstående intresserade av god egenvård vid symtom? Här hittar du bra tips för vardagen. Vad ska man tänka på när det gäller till exempel motion, kost, väderförhållanden, bastubad eller resor? En symtomfri vardag är ett av de viktigaste målen.

Lunghusets webbsida har byggts upp av yrkesutbildade personer på Finlands universitetssjukhus tillsammans med patienter och patientföreningar.

Vi arbetar ständigt för att förbättra Lunghuset. Inom kort kommer det digitala vårdvägar där du kan rapportera symtom och hur du mår. Med hjälp av vårdvägarna kan du komma i direkt kontakt med din behandlande läkare och sjukskötare. Avsnittet för vårdpersonal i Lunghuset utvecklas fortfarande. Där kommer du att hitta viktiga vårdanvisningar.

Lunghusets dörrar är alltid öppna. Du kan använda tjänsterna precis när det passar dig. Det enda du behöver är en internetanslutning och dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Vill du hjälpa oss? Om du vill ha information som du ännu inte hittar på Lunghusets sidor eller om du skulle vilja precisera något befintligt innehåll kan du skicka respons till oss via länken längst ner på sidorna.

Uppdaterad 1.7.2024