Reuman hoito

Reumalääkärin vastaanotto, reumahoitajan tapaamiset, lääkehoito ja moniammatillisen tiimin tuki ovat reuman hoidon kulmakiviä.

Kuvassa päkiänivelten laastarointi kortisonipistosten jälkeen

Laboratoriokokeita seurataan säännöllisesti. Useimpien reumalääkkeiden käyttöön liittyy turvakokeita 3-6 kuukauden välein. Hoitoon liittyviä laajempia kokeita otetaan ennen reumalääkärin vastaanottoja yleensä 1- 2 kertaa vuodessa. Muita tarvittaessa tehtäviä tutkimuksia ovat ultraäänitutkimukset, röntgenkuvat, magneetti- ja tietokonekuvaus, videokapillaroskopia, kyyneleritys- ja sylkitestit, ääreishermo- eli ENMG-tutkimus ja erilaiset tähystystutkimukset. Tutkimustarve arvioidaan yksilöllisesti.


pic Nivelten sisäiset, jännealueiden ja limapussien kortisonipistoshoidot

Niveltensisäisiä ja jännealueiden kortisonipaikallishoitoja annetaan rauhoittamaan kyseisten nivelten ja jännealueiden tulehdusta, ja samalla elimistön tulehdustila rauhoittuu.

pic Reumatautien hoito

Reumatautien hoito on moniammatillista tiimihoitoa ja siinä  on keskeistä elimistön tulehduksen sammuttaminen

pic Itsehoito

Potilas on oman reumatautinsa paras asiantuntija. Parhaimmillaan reumatologinen kokonaishoito suunnitellaan yhdessä potilaan ja hoidosta vastaavan reumatiimin kanssa.

pic Reumaortopedia

Nivelreuman ja muiden tulehduksellisten nivelsairauksien aktiivisella elimistön tulehduksen sammuttamiseen pyrkivällä lääkehoidolla pyritään siihen, ettei reumaleikkauksia tarvita.


 

Päivitetty  23.9.2019