Ajankohtainen

Verkkokurssi tarjoaa ammattilaiselle tietoa ja työkaluja potilastyön tueksi sisäilmatilanteissa

Julkaistu 12.9.2022 9.30

Verkkokurssin uusissa osissa tarkennetaan terveydenhuollon ammattilaisen roolia ja auttamiskeinoja sisäilmaan liittyvissä tilanteissa.

TerveyskyläPRO-palvelussa alkuvuonna julkaistu verkkokurssi ”Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla - Miten tutkin, tuen ja hoidan?” on täydentynyt uusilla osilla. Uusissa moduuleissa käsitellään potilaan kohtaamistilanteisiin liittyviä erityispiirteitä sekä annetaan vinkkejä ja työkaluja kohtaamisen tueksi. Lisäksi syvennytään terveydenhuollon ammattilaisen rooliin sekä potilaan hoidon ja tuen mahdollisuuksiin, joita elävöitetään potilasesimerkkien avulla. Esimerkeissä tuodaan näkyväksi sekä terveydenhuollon että potilaan näkökulma.

Aikaisemmin julkaistuissa moduuleissa esitellään laajasti tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa oireilun taustalla. Ammattilaisen on oleellista pyrkiä tunnistamaan kaikki tekijät, joihin voidaan vaikuttaa.

Voit käydä kurssin läpi kokonaisuudessaan tai silmäillä itseäsi kiinnostavat kohdat. Voit myös tallentaa itsellesi työkaluja työsi tueksi. Koko kurssin suorittamiseen menee aikaa 2-3 tuntia.

Otamme mielellämme vastaan palautetta kurssista. Kurssia päivitetään jatkuvasti palautteen sekä tutkimustiedon karttuessa.

Tutustu oppaaseen TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena. Jos olet uusi asiakas, rekisteröithän ammattilaistilin.

Verkkokurssin tuottaa keuhkoterveysjärjestö Filha ry osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa (2018–2028). Ohjelman tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa.

Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.