Siirry sivun sisältöön

TerveyskyläPRO-palveluun kirjautuminen uudistui – katso ohjeet kirjautumiseen

Uuden tunnistautumispalvelun myötä TerveyskyläPRO-palveluun kirjautuminen ja rekisteröityminen on aiempaa helpompaa.

Julkaistu 29.4.2024 klo 14.02

Terveyskylän talot ja TerveyskyläPRO-palvelu siirtyivät maanantaina 29.4. uudelle julkaisualustalle. TerveyskyläPRO-palvelussa otettiin alustavaihdoksen yhteydessä käyttöön uusi tunnistautumispalvelu, joka muuttaa hieman palveluun kirjautumista ja kirjautumista. ​​​​​Uudessa tunnistautumispalvelussa avautuu heti aluksi ikkuna, josta käyttäjä valitsee haluamansa tunnistustavan. Vaihtoehdot ovat

Uudessa tunnistautumispalvelussa ammattilainen voi valita haluamansa tunnistautumistavan: varmennekortti, Suomi.fi tai organisaatiokirjautuminen.

  • organisaatiokirjautuminen Terveyskylän palvelut sopimuksella käyttöönottaneista organisaatioista (helpoin ja nopein tapa)

  • varmennekorttikirjautuminen muista sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioista

  • Suomi.fi-kirjautuminen muista sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioista (kirjautuminen varmennekortilla, pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella)

Varmennekorttikäyttäjien ja Suomi.fi-käyttäjien kohdalla palvelun käyttöön edellytettävä ammattioikeus tarkistetaan Valviran rekisteristä.

Miten muutos näkyy ammattilaiselle käytännössä?

Organisaatiokirjautumista käyttävien ammattilaisten kohdalla uuden tunnistautumispalvelun käyttöönotto ei aiheuta toimenpiteitä. Ainoastaan kirjautumisessa käytettävä käyttöliittymä muuttuu.

Varmennekortti- ja Suomi.fi-kirjautumista käyttävät ammattilaiset vahvistavat sähköpostiosoitteensa ensimmäisellä tunnistautumiskerralla.

Varmennekortti- ja Suomi.fi-kirjautumista käyttävien ammattilaisten tulee rekisteröityä uudelleen TerveyskyläPRO-palvelun käyttäjiksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kun ammattilainen kirjautuu palveluun ensimmäisen kerran uuden tunnistautumispalvelun kautta, hänen tulee antaa sähköpostiosoite ja vahvistaa se.

Vahvistaminen tapahtuu syöttämällä annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetystä vahvistusviestistä löytyvä kuusinumeroinen koodi näytöllä olevaan vahvistuskoodikenttään.

Jos tarvitset apua rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa, ota yhteyttä tuki@terveyskyla.fi.