Siirry sivun sisältöön

Diabetes on läsnä myös diabetestä sairastavan ihmissuhteissa

Diabetestalossa on julkaistu uusi osio Diabetes ja ihmissuhteet, joka tarjoaa monipuolista tietoa diabeteksesta ja ihmissuhteista elämän eri osa-alueilla diabetestä sairastavalle ja hänen läheisilleen. Osio on laadittu yhteistyössä Parisuhdekeskus Kataja ry:n kanssa.

Julkaistu 10.5.2024 klo 10.17

Ihmissuhteet ovat tärkeä voimavara elämässä. Positiiviset sosiaaliset suhteet ovat yhteydessä esimerkiksi parempaan elämänlaatuun ja diabeteksen yhteydessä myös hyvään verensokeritasapainoon. Toisaalta vaikeudet ihmissuhteissa voivat olla raskaita ja saattavat lisätä myös diabeteksen hoitoon liittyvää kuormitusta. Koska diabetes on kiinteä ja alati läsnä oleva osa elämää, se on aina tavalla tai toisella läsnä myös diabetesta sairastavan ihmissuhteissa. Tätä tärkeää aihetta haluttiin tuoda esille myös Diabetestalossa.

Diabetes ja ihmissuhteet -osio tarjoaa tietoa muun muassa diabeteksesta ja seurustelusta, diabetekseen sairastumisen ja diabetekseen liittyvien tunteiden merkityksestä parisuhteessa, parisuhderesilienssistä diabeteksen voimavarana, diabeteksesta harrastus ja työyhteisöissä sekä diabetekseen liittyvästä stigmasta. Kokonaisuus on käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi.

Osio päädyttiin rakentamaan yhdessä Terveyskylän yhteistyötahoihin kuuluvan Parisuhdekeskus Kataja ry:n kanssa. Parisuhdekeskus Kataja on vuonna 1994 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Kataja tukee pareja ja tarjoaa koulutusta ammattilaisille. Katajan tavoitteena on vahvistaa parisuhteiden hyvinvointia kaikenlaisissa perheissä.