Lasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat

Tarvitsetko tietoa kuumeen, yskän, nuhan, korvakivun tai lievän hengitysvaikeuden hoidosta? Lasten oirenavigaattoria voi käyttää apuna lapsen sairastuessa äkillisesti. Lisäksi HUS-alueella asuvat voivat kysyä neuvoa chatissa sairaanhoitajalta.

Oirenavigaattoria voi käyttää apuna alle 10-vuotiaiden perusterveiden lasten voinnin arvioinnissa. Navigaattoriin syötetään lapsen ikä ja vastataan vointia koskeviin kysymyksiin. Vastausten perusteella navigaattori antaa kotihoito-ohjeita tai kehotuksen hakeutua tarkempaan arvioon.

HUS-alueella asuvien huoltajien on mahdollista keskustella lisäksi päivystävän lasten sairaanhoitajan kanssa chatissa. Chattiin kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, palvelu kysyy kirjautumisen jälkeen myös lapsen henkilötunnusta. Sairaanhoitaja vastaa kysymyksiin arkisin klo 8–19.30 ja viikonloppuisin klo 12–19.30 puolen tunnin sisällä siitä, kun chat-viesti on lähetetty.

Viikolla 8 chat-palvelu on  arkipäivinä poikkeuksellisesti auki klo 8–17.30.

Chatissa hoitajat vastaavat suomeksi ja ruotsiksi. Oirenavigaattori on tällä hetkellä suomenkielinen.

Molemmat palvelut ovat käyttäjille maksuttomia.

Siirry oirenavigaattoriin >

Huomioi!

Palvelut eivät ole tarkoitettu käytettäväksi hätätapauksissa tai kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa. Näissä tilanteissa on soitettava hätänumeroon 112 tai hakeuduttava lähellä sijaitsevaan päivystykseen. Jos lapsesi on vakavasti sairaan oloinen tai epäilet hänen olevan vakavasti sairas, lähde viipymättä hänen kanssaan päivystykseen.

Oirenavigaattori ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen tekemää hoidontarpeen arviointia. Jos lapsen oireet muuttuvat tai pitkittyvät, ole yhteydessä terveydenhuoltoon.