Lasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat

Tarvitsetko tietoa kuumeen, yskän, nuhan, korvakivun tai lievän hengitysvaikeuden hoidosta? Lasten oirenavigaattoria voi käyttää apuna lapsen sairastuessa äkillisesti. Lisäksi HUS-alueella asuvat voivat kysyä neuvoa chatissa sairaanhoitajalta. Palvelut ovat maksuttomia.

Oirenavigaattoria voi käyttää apuna alle 10-vuotiaiden perusterveiden lasten voinnin arvioinnissa. Navigaattoriin syötetään lapsen ikä ja vastataan vointia koskeviin kysymyksiin. Vastausten perusteella navigaattori antaa kotihoito-ohjeita tai kehotuksen hakeutua tarkempaan arvioon.

Oirenavigaattori ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen tekemää hoidontarpeen arviointia. Jos lapsen oireet muuttuvat tai pitkittyvät, ole yhteydessä terveydenhuoltoon.

HUS-alueella asuvien huoltajien on mahdollista keskustella päivystävän lasten sairaanhoitajan kanssa chatissa lapsen terveyteen liittyvistä asioista. Chat-keskustelun aluksi hoitaja pyytää sinua tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sekä antamaan lapsen henkilötunnuksen.

Sairaanhoitaja vastaa kysymyksiin arkisin klo 8.15–17.45 ja viikonloppuisin klo 12.00–19.45 puolen tunnin sisällä siitä, kun chat-viesti on lähetetty. Aukioloissa voi esiintyä poikkeuksia.

Chatissa hoitajat vastaavat suomeksi ja ruotsiksi. Oirenavigaattori on tällä hetkellä suomenkielinen.

Jos lapsesi on vakavasti sairaan oloinen tai epäilet hänen olevan vakavasti sairas, lähde viipymättä hänen kanssaan päivystykseen. Palvelut eivät ole tarkoitettu käytettäväksi hätätapauksissa tai kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa. Näissä tilanteissa on soitettava hätänumeroon 112 tai hakeuduttava lähellä sijaitsevaan päivystykseen.

Chatin kautta ei voi hoitaa ajanvarauksiin tai sairaslomatodistuksiin liittyviä asioita eikä tiedustella tutkimusten tuloksia.

 

Kyllä

Päivitetty  3.10.2022