Siirry sivun sisältöön

Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry

Sydän- ja keuhkosiirrokkaat - SYKE ry on perustettu vuonna 1990 toimimaan sydän-, keuhko- ja sydänkeuhkosiirrokkaiden sekä heidän läheistensä yhdyssiteenä ja etujärjestönä.

Yhdistyksen jäsenmäärä on lähes 600, josta puolet on siirron saaneita.

Syken varsinaiseksi jäseneksi pääsevät sydän-, keuhko- tai sydänkeuhkosiirron saaneet yksityishenkilöt.

Kannattajajäseniksi voivat liittyä siirtoa odottavat, siirrokkaiden läheiset tai muut toiminnastamme kiinnostuneet yksityishenkilöt. Myös yritykset voivat liittyä jäseniksi SYKE ry: hyn.

Jäseneksi voit liittyä täyttämällä netissä jäsenhakulomakkeen tai ottamalla yhteyttä toimistoon.

Vertaistukea

Henkilökohtaisella vertaistuella tarkoitetaan vertaistukijan ja tuettavan kahdenkeskistä vertaistoimintaa.

Vertaistukiryhmiä on siirtoa odottaville verkossa Skype- kokoussovellusta käyttäen sekä sydämen apupumppua käyttäville potilaille Meilahden sairaalassa kaksi kertaa vuodessa. Myös siirron läpikäyneille naisille on oma ryhmänsä.

Alueilla on monenlaista vertaisryhmätoimintaa. Niistä saa tarkempia tietoja alueyhdyshenkilöiltä.

Vertaistukitapahtumia järjestetään siirtoa odottaville kerran vuodessa viikonloppukurssina, jonne Meilahden sairaala kutsuu siirtolistalla olevat potilaat läheisineen. Keuhkosiirrokkaille ja heidän läheisilleen järjestetään kerran vuodessa viikonlopputapaaminen.

SYKE:n vuosikokous järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja se toimii myös vertaistukiympäristönä siirrokkaille ja heidän läheisilleen. Meilahden sairaalassa on tarjolla henkilökohtaista vertaistukea OLKA-toiminnan puitteissa.

Liikunta on lääke!

SYKE ry on jäsenenä Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU:ssa, joka järjestää erilaisia kunto-, harraste- ja kilpaurheilutapahtumia.

Paikallista liikuntatoimintaa voi tiedustella alueyhdyshenkilöiltä tai liikunta-vastaavilta, joiden yhteystiedot löytyvät netistä yhdistyksen kotisivuilta tai toimistosta tiedustelemalla.

Päivitetty 20.9.2019