Sairaalasta kotiudutaan yleensä 3 – 4 viikkoa keuhkonsiirrosta. Fyysinen ja psyykkinen toipuminen voi viedä viikkoja tai jopa kuukausia.
Seuranta verikokein sekä lääkärin vastaanotolla on tiivistä useamman kuukauden keuhkonsiirron jälkeen. HUS-piirin potilaiden seuranta on kokonaan Helsingissä ja muualla Suomessa asuvien välikontrollit- ja verikokeet voidaan hoitaa lähimmässä Yliopisto tai keskussairaalassa. Helsingissä käyntejä tulee kuitenkin alkuun kuukausittain.
Heti kotiuduttua voi aloittaa kevyempien kotitöiden tekemisen, kuten kahvin keiton ja ruuan laittamisen. Liikkuminen aloitetaan heti fysioterapeutilta saatujen ohjeiden mukaan.
Töihin paluu
Työelämään ja kouluun palaaminen on mahdollista noin 6–12 kuukauden kuluttua leikkauksesta, yksilöllisen toipumisen mukaan.
Työhön paluuseen keuhkonsiirron jälkeen vaikuttavat monet tekijät, esimerkiksi jäljellä oleva työkyky ja työn luonne. Joskus työelämään palaamiseksi tarvitaan uudelleen koulutusta tai kuntoutusta. Näissä tilanteissa on hyvä keskustella asiasta hoitavan lääkärin, sosiaalityöntekijän ja tietysti työnantajan kanssa.
Kuntoutukseen on mahdollista hakeutua Kelan järjestämille kuntoutuskursseille.
Matkustaminen
Ulkomaille matkustamista suositellaan vasta puolen vuoden kuluttua leikkauksesta. Matkailuun liittyvistä riskeistä ja tartunnoilta suojautumisesta kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa erityisesti, jos kohdemaassa on runsaasti tartuntatauteja ja huono hygieniataso. Asianmukaisten rokotusten voimassaolo on tarkistettava hyvissä ajoin. Matkalle on varattava mukaan riittävästi lääkkeitä ja kaikki lääkkeet pakataan käsimatkatavaroihin. Matkavakuutuksen pitää olla voimassa.