Tehohoitojakso kestää tavallisesti 1-3 päivää.
Hengityskone ja kivunhoito
Potilasta pidetään hengityskoneessa ja nukutuksessa, kunnes hän jaksaa taas itse huolehtia omasta hengityksestään. Herättäminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti heti kun potilas on tarpeeksi toipunut. Nestettä ja ravintoa annetaan sekä suoneen että letkun avulla suoraan mahalaukkuun. Kipulääkitys säädetään riittäväksi.
Haavadreenit
Vatsasta tulee ulos haavadreenejä eli letkuja, joiden tehtävänä on poistaa ylimääräinen neste ja veri maksan ympäriltä. Nämä letkut poistetaan tavallisesti muutaman vuorokauden kuluttua leikkauksesta.
WC:ssä käynti
Ensimmäisten vuorokausien aikana ei saa yksin nousta käymään WC:ssä. Virtsarakko tyhjenee ohuen virtsakatetrin avulla. Virtsakatetri on letku, joka johtaa virtsan katetripussiin.
Tarkka seuranta
Maksan toimintaa seurataan päivittäisillä verikokeilla. Joskus joudutaan tekemään uusintaleikkaus verenvuodon vuoksi. Myös munuaisten toiminta voi aiheuttaa ongelmia heti leikkauksen jälkeen. Yksittäistapauksissa veri joudutaan puhdistamaan dialyysin avulla pian leikkauksen jälkeen. Useimmiten ongelmat ovat lyhytaikaisia ja munuaiset alkavat jälleen toimia normaalisti.
Ylös sängystä
Leikkauksen jälkeen on tärkeää mahdollisimman nopeasti nousta ylös. Yleensä jo teho-osastolla fysioterapeutti yhdessä hoitajien kanssa auttaa potilaan istumaan ja seisomaan. Syötävää annetaan pian hengityskoneesta vieroittumisen jälkeen.