Siirry sivun sisältöön

Mitä hyötyä minulle on e-terveyspalveluiden käytöstä?

Erityisen mukavaa terveydenhuollon verkkopalveluissa on se, että voit hoitaa terveysasioitasi silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

E-terveyspalvelut ovat saaneet kansalaisilta ja potilailta positiivisen vastaanoton, sillä niiden koetaan helpottavan arjen aikatauluja. Terveysasiat hoituvat niin kotona, mökillä kuin matkustelunkin aikana. Rahaa ja aikaa säästyy matkustamisen vähentyessä, kun ei tarvitse lähteä erikseen terveydenhuollon toimipisteelle.

Ehkä olet jo huomannut, että yhä useammin ensikontakti terveydenhuoltoon, vaikka ajanvaraus, tapahtuu digikanavalla. Kun pystyt e-terveyspalvelussa valmistautumaan tulevaan hoitoon omaan tahtiisi etukäteen, sujuvat sairaalassa käynnit vaivattomammin. Toisaalta e-terveyspalveluun etukäteen tuottamaasi tietoa voidaan hyödyntää hoidon suunnittelussa.

Teemme töitä sen eteen, että tieto, jota täytät e-terveyspalveluun, kulkisi kaikkien sitä tarvitsevien ammattilaisten nähtäville. Tällöin sinun ei tarvitsisi kertoa samoja asioita uudelleen useille eri ammattilaisille hoidon aikana.

Voit palata e-terveyspalveluiden sisältöihin aina uudelleen. Sinun ei siis enää tarvitse muistaa ulkoa kaikkea, mitä ammattilainen on vastaanottokäynnillä puhunut. E-terveyspalveluiden käyttö voi myös vähentää omaan terveystilaan liittyvää epävarmuutta ja mahdollisia pelkoja - saamasi tieto on ammattilaisten tuottamaa ja siten luotettavaa.

E-terveyspalveluilla on monipuolisia hyötyjä myös yhteiskunnalle ja ympäristölle. Kansanterveyttä edistää se, että jokainen pääsee käsiksi luotettavaan tutkittuun tietoon. Ympäristö puolestaan kiittää, kun matkustaminen ja sitä myötä päästöt vähenevät: voit tavata ammattilaisen videovastaanotolla, ja terveytesi omaseuranta välittyy suoraan hoitotiimin nähtäville. Myös tulostetun papereiden määrä vähenee.

Päivitetty 18.3.2022