Siirry sivun sisältöön

Tervetuloa käyttämään e-terveyspalveluita!

Viime vuosina digitaalisia verkkopalveluja on tullut yhä enemmän myös terveydenhuoltoon. Potilaat ja asiakkaat voivat hoitaa asioitaan jonottamatta ja hoitopaikkaan matkustamatta.

Suomessa on tarjolla monipuolisia digitaalisia terveydenhuollon palveluita eli e-terveyspalveluita. Harva suomalainen on kuitenkin syystä tai toisesta tutustunut näihin palveluihin, vaikka ne helpottavat arkea ja sujuvoittavat asioimista.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Terveyskylästä, e-terveyspalveluista sekä niiden käytöstä - olitpa sitten terveydenhuollon asiakas, potilaan omainen tai vaikkapa kehittämisestä kiinnostunut käyttäjä.

Oppaasta löydät tietoa muun muassa siitä, mitä digitaaliset terveyspalvelut eli e-terveyspalvelut ovat, mitä tarvitset niiden käyttämiseen ja kenelle ne on tehty.

Saat tietoa Terveyskylästä, terveydenhuollon palveluiden saavutettavuudesta ja puolesta-asioinnista. Voit käyttää myös terveydenhuollon sanastohakua ja etsiä vastauksia usein kysyttyjen kysymysten listasta.

Oppaassa kerrotaan lisäksi, miksi sosiaali- ja terveydenhuolto tarjoaa näitä palveluita, ja miten pääset halutessasi itse mukaan kehittämään Terveyskylän palveluita. Voit lukea käyttäjien kokemuksia e-terveyspalveluiden käytöstä, ja pääset testaamaan osaamistasi tietovisoilla.

Selkeän ja kaikille sopivan oppaan avulla haluamme lisäksi parantaa suomalaisten tasa-arvoa digiyhteiskunnassa. Jos e-terveyspalvelut eivät ole sinulle tuttuja, toivottavasti rohkaistut tämän oppaan avulla kokeilemaan niitä.

Tervetuloa oppimaan digitaitoja, jotka ovat hyödyllisiä käyttäessäsi e-terveyspalveluita!

Päivitetty 18.3.2022