Siirry sivun sisältöön

Töiden, opiskelun ja talouden suunnitelmat selkeiksi

Toimeentulon lisäksi työ on tärkeä hyvinvoinnin ja sosiaalisten kontaktien lähde.

Työnteko

Työssä jaksamista ja työkykyä voidaan tukea monin eri tavoin. Neuvottele ensimmäiseksi esimiehesi ja työterveyshuoltosi kanssa jos koet työkykysi alentuneen kivun vuoksi. Etsimällä yksilöllisiä ratkaisuja voidaan tukea työkykyä ja työssä pysymistä.

Lisätietoja työkykyyn liittyvistä asioista löydät seuraavilta sivustoilta:

Työhön paluuseen liittyvissä asioissa auttavat esimerkiksi Työ- ja elinkeinotoimistojen työvoimaneuvojat sekä Kela. Lisää tietoa aiheesta löydät seuraavista oppaista:

Opiskelu

Opiskelupaikan löytäminen tai opintojen vieminen päätökseen voi olla hankalaa, jos kipu on läsnä päivittäisessä elämässä.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut kuuluvat lukioiden, ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten sekä korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille. Oman oppilaitoksesi opiskelijaterveydenhuollossa voidaan arvioida tilannettasi ja tarvittavia tukitoimia opiskelukykysi edistämiseen.

Neuvoja ja tukea ammatinvalintaan ja koulutuspaikan löytämiseen:

Toimeentulo

Ansioiden vähentyminen yhdessä sairaskulujen kanssa voi aiheuttaa tilapäisiä tai pitkäaikaisia taloudellisia ongelmia.

Pulmanavigaattori tarjoaa tietoa, tukea ja apua esimerkiksi perhe-elämän haasteisiin, toimeentuloon, asumiseen, työllistymiseen ja omaan jaksamiseen liittyvissä pulmissa

Tietoa toimeentulotuista ja niiden hakemisesta löydät oman kunnan tai kaupungin sosiaalipalvelujen sivuilta tai esimerkiksi seuraavien linkkien kautta: