Användningsuppgifter och kakor på webbplatsen Hälsobyn

Hälsobyn samlar in, behandlar och analyserar information om webbplatsens användning, trafik, händelser och övriga statistiska data gällande webbplatsen. Hälsobyn kan också skaffa sådan information av pålitliga tredje parter. Denna information kan inte återställas i en sådan form att en enskild person kan identifieras.

Hälsobyns webbplats använder kakor (cookies). Kakor är filer som beskriver användningen av Hälsobyns webbtjänst och som sparas på användarens dator. Genom att utnyttja kakorna kan Hälsobyn utveckla sin webbplats samt säkerställa att den allt bättre motsvarar användarnas behov. Med hjälp av kakor kan webbplatsen komma ihåg innehåll som har lästs via webbläsaren och erbjuda mer information med anknytning till innehållet.

Genom att använda tjänsten HälsobynPRO godkänner du användningen av kakor. Med hjälp av kakor kan HälsobynPRO lagra bl.a. uppgifter om användarens IP-adress, klockslag för besöket, sidor som besökts, typ av webbläsare som använts (t.ex. Internet Explorer, Firefox), via vilken webbadress och server användaren har kommit till webbplatsen. Användarna kan inte identifieras utifrån kakor. Webbplatsens användning av kakor påverkar inte datasäkerheten.

Hälsobyn kan använda kakornas uppgifter om besökta sidor för att rikta informationen. Med hjälp av uppgifterna kan meddelanden på olika webbplatser som är aktuella och viktiga visas för webbplatsens besökare. Alla meddelanden grundar sig inte på användningen av kakor, utan Hälsobyns meddelanden kan också annars ses via internet på olika aktörers webbplatser.

Användarens webbläsare tillåter sannolikt kakor utifrån webbläsarens standardinställningar, men användaren kan vid behov ändra webbläsarens inställningar och även avlägsna kakor. Kakor är nödvändiga för att vissa internettjänster som Hälsobyn erbjuder ska fungera och därför garanterar inte Hälsobyn att alla tjänster fungerar, om funktionen med kakor har tagits ur bruk.

Tjänsten innehåller tredje parters delningslänkar och tekniska verktyg. På Hälsobyns ingångssida finns Hälsobyns Facebook- och Twitter-konton. Som mät- och analystjänst används Google Analytics och parallellt med den Hotjarför att genomföra användarenkäter.

På de tjänster som erbjuds av tredje parter tillämpas deras datasäkerhetspraxis och användarvillkor och Hälsobyn ansvarar inte för dessa aktörers insamling och behandling av information inklusive kakor och annan teknik för uppföljning samt länkar. Vi rekommenderar att användarna tar del av de användarvillkor och den datasäkerhetspraxis som ifrågavarande tredje parter använder i sina tjänster.

Uppdaterad  3.9.2020

Kyllä